Virtualni bubnjevi

Sustav koji se sastoji od softvera i hardvera za sviranje virtualnih bubnjeva.

 

Virtualni bubnjevi izrađeni su za osobne potrebe 2013. godine, a realizirani su izvedbom softverskih i hardverskih komponenti. Tehnologije korištene za izradu softverskog dijela uključuju Windows API-e, DirectSound, te upotrebu MCI-a (Media Control Interface).

Softver je izrađen u obliku grafičke aplikacije koja omogućuju sviranje virtualnih bubnjeva s računalnom tipkovnicom, računalnim mišem ili fizičkim magnetskim električnim bubnjevima. Aplikacija je napisana u programskom jeziku C++ te ima mogućnost prikaza udarca i reprodukcije zvukova bubnjeva.

Hardver za sviranje uključuje računalnom tipkovnicu, računalni miš ili magnetske električne bubnjeve. Hardverske komponente instrumenta uključuju sučelje za povezivanje fizičkih električnih bubnjeva sa softverom, konstrukciju s bubnjevima, pedale i palice za sviranje bubnjeva. Inovativnost ovog sustava jesu magneti koji su ugrađeni u bubnjarske palice. Okidanje zvukova bubnjeva događa se prilikom udarca palice u određeni bubanj, odnosno čim se palica sa ugrađenim magnetom približi bubnju na određenu udaljenost. Fizički udaraci u bubnjeve služe kao osjećaj koji je potreban bubnjaru prilikom sviranja istih.

 

Tehnološke kategorije

  • - inovacija
  • - programiranje po mjeri
  • - desktop aplikacija